KVALITETSSÄKRING I FÖRSKOLAN GLÄNTAN

Förskolans kvalitet och utvecklingsarbete utarbetas i en verksamhetsplan som är relaterad till åtaganden, arbetssätt och tydliggörandet av läroplanens uppsatta mål för förskolan.

Kvalitetssäkring uppnås genom:
  • Utvärdering, uppföljning och analys vilket sker systematiskt i form av diskussioner och verksamhetsberättelse/kvalitetsredovisning

• Pedagogisk dokumentation

• Avdelningsmöten, personalmöten och planeringsdagar

• Utvecklingssamtal

• Kompetensutveckling

• Förskoleundersökning

Förskolan har upprättat handlingsplaner för barnsäkerhet, krisplaner och likabehandlingsplan .

Förskolan utför egenkontroller i systematisk Brandskydd, Livsmedelshantering, Barnskydd, Miljö och hälsa samt Arbetsmiljö.

Genom erfarenhet att arbeta tillsammans, systematiskt dokumentera och utvärdera den föräldrasamarbete skapar förskolan
förutsättningar att skapa kvalitetsarbetet till en levande utvecklingsverksamhet.