LEDIGA JOBB PÅ FÖRSKOLAN GLÄNTAN

Barnskötare sökes heltid/deltid

Vem söker vi? Vi söker dig som vill ha ett varierande och utvecklande arbete. Du är driven och har ett stort engagemang i att utveckla barns lärande. Samtidigt är du en noggrann och strukturerad person som är trygg och stabil i sig själv. Självklart har du en positiv inställning som lätt smittar av sig till barnen och kollegor.

Arbetsuppgifter: Det dagliga arbetet består av att vara med i det pedagogiska arbetet och vara med på förskolans aktiviteter. Barnens åldrar varierar mellan 1-5 år.

Kvalifikationer: Tidigare erfarenhet av arbete med barn. Det är meriterande om du är barnskötare, alternativt har påbörjat studier inom området. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift.

Låter det som ett jobb för dig? Då är du välkommen med din ansökan!

Förskollärare sökes heltid/deltid

Hos oss är det mycket viktigt att alla på förskolan ska vara trygga och ha förtroendefulla relationer, där barnets bästa alltid står som prioritet vid våra beslut. Vi följer våra barn och vi arbetar åldershomogent för att barnen ska få en så adekvat tillvaro med pedagogiska lärmiljöer och material som är anpassade till att utmana och att utforska.

Arbetsuppgifter: Tillsammans med dina kollegor arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Utifrån läroplanen och förskolans mål arbetar du från varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team.

Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar verksamheten med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund.

För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som förskollärare hos oss tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt fem timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning.

Kvalifikationer: Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning.
Som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt.

• Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor.

• Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskolområde.

• Ser värdet av det kollegiala lärandet.

• Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt – olika barngrupper kräver olika arbetssätt.

• Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda, du behöver också behärska svenska i tal och skrift

Förutom ovanstående kvalifikationer ser vi gärna att du tar ett stort pedagogiskt ansvar genom att få med dig både barn men också de pedagoger som du möter. Att kunna sätta ord på ditt pedagogiska ställningstagande så att alla föräldrar känner sig delaktiga och att verksamheten blir begriplig för alla som ska möta den. Pedagogisk dokumentation ska vara ett välkänt arbetsverktyg.

Vi söker dig som är engagerad, nyfiken och som tillsammans vill skapa meningsfullhet och hög kvalitet för både barn och pedagoger. Detta görs genom att ha höga förväntningar, kunna organisera för lärande, lek och spänning samt ha tid för fördjupning. Det ska vara roligt att komma till vår förskola! Vi behöver därför dig som förstår vinsterna av ett kollektivt lärande där vi har fokus på verksamhetens processer.

Vi erbjuder dig
Subventioner: Förhandlingsbart
Löneform: Månadslön. Individuell lön
Anställningsform: Tidsbegränsad.
Varaktighet: 12 månader eller längre.
Arbetstid: Dagtid. Heltid

Övrigt
Vi följer lagen om begäran ur Polismyndighetens belastningsregister vid anställning
Ansökningarna behandlas fortlöpande

Om oss
Vi fortsätter att utvecklas och kommer nu stärka upp flera av våra positioner på Förskolan Gläntan i Sätra för att möta behovet inom förskolan

Förskolan Gläntan är en mötesplats med tre avdelningar för barn mellan 1-5 år, Öppettider 06.30-18.30

Förskolan Gläntan är belägen i Sätra med närhet till Mälaren, naturområden och parker som inbjuder till lek och utforskande

Vi erbjuder stora, ljusa och lokaler där vi utvecklar och stimulerar barnens fantasi och kreativitet i en inspirerande miljö som lockar till nyfikenhet

Förskolan Gläntan i Sätra arbetar efter Reggio Emilia filosifin, en pedagogik som ständigt förnyas och utvecklas med barnets behov som utgångspunkt och i takt med det moderna samhällets snabba förändring

Varmt välkommen med din ansökan!

För mer information om tjänsten, tag kontakt med
Moa Gehlin på jobb@forskolan-glantan.se